sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Roppa ja saukkot

Kevät näyttää vihdoinkin ottaneen jättiaskelen eteenpäin.Pari yötä on ollut plussan puolella ja lauantain sade auttoi lumien sulamista.Kevät on tuonut tosi hienoja kokemuksia niinkuin eilenkin.

Lähdin koirien kanssa normi-lenkille Raasillan ojan vierustaa.Pellon toisella laidalla olin ylittämässä isoa ojaa (jossa on hieno silta),kun Roppa älähti haukkumaan.Katselin ympärilleni syytä ilmoitukseen.Noin 5 metrin päässä joen jäällä oli saukko,joka hämmästyi tapaamista niin,että tuli suoraan kohti Roppaa.Joki on osittain vielä jäässä,pohja sula ja sen päällä olevan jään päällä 10 cm vettä.Saukko hyppi  Roppaa kohti ,huomasi sen ja sukelsi jään alle.Siirsin hieman katsettani jokea alaspäin ja 5 metrin päässä oli toinen,hieman pienempi saukko. Yritin ehtiä kaivaa kameraa,mutta hetkessä upea näky oli pois ja saukot jään alla.

En ole koskaan ennen nähnyt saukkoa ja hämmästyin sen kokoa,pituus 40 cm,Ne olivat suklaanruskeita, karva kiilsi sukelluksen jälkeen märkänä.Kulkutapa oli tosi ketterä.Todella upeita luonnoneläimiä!
Toisaalta ei ollut mikään ihme,että näin niitä siinä.Samalla paikalla oli 2 vuotta sitten saukon jäljet,kun se oli laskenut lumista rinnettä.Loppusyksyllä näin kerran jäljet joen jäällä,jotka muistuttivat saukon jälkiä.Mutta silti.

Harmi,että en ehtinyt kuvata niitä.Saatte tyytyä tavallisiin ländereihin ja lopputalven (tai alkukevään maisemiin) ja lumeen
Lunta on riittänyt.Katon lumiaita antoi periksi, ja muutama tonnia lunta tuli lumiesteiden kera talon etupihalle.Onneksi kukaan ei jäänyt alle
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti