tiistai 22. huhtikuuta 2014

Tervetuloa Raasillan C-pentue

Sunnuntai-iltana 20.4 Ropan synnytys alkoi.Lämmöt laskivat oikeaoppisesti alas ja se alkoi tehdä pesää,äännekkäästi lattiaa raapien sänkymme alle.Koko yön se petaili ja läähätteli.Kipa saapui aamulla meille ja sitten aloitimme odotella..Ropalla oli ihan hyviä supistuksia,mutta toisaalta se saattoi nukahtaa syvään uneen ja vaihtaa paikkaa sängyn alle tai Sissin häkkiin.Kello lähenteli jo kahdeksaa illalla,mutta työntösupistuksia ei näkynyt.Mieleen alkoi tulvia epäillys,eikö kaikki edennytkään normaalisti.Onnekksi ell Maarit osasi lohduttaa puhelimen kautta meitä epäilijöitä.Pennut selviävät hyvin kohdun puolella,hapetus toimii eikä niillä ole mitään hätää vaikka avautuminen kestäisi vuorokauden. Ja hetken päästä,eli vuorokauden kuluttua avautumisen alkamisesta ,Ropalla alkoi työntöponnistukset.Ja sitten saapui ensimmäisenä uros-pentu Sale,presidenttimme mukaan nimetty (pentujen oikea nimi alkaa C:llä,mutta käytämme niillä pentuaikana omia S-kirjaimella alkavia "työnimiä").Sale painoi 300g.


Hetken päästä tuli Seera,narttu-pentu,paino 266g,Roppa kuivasi pennun,ainakin melkein,katkoi napanuoran ja putsasi alustaa ja omaa peräpäätä.

                                                    Sale ja Seera terhakkaana ensiaterialla

Pennut olivat tosi tomeria ja äänekkäästi vaativat päästä emon luo heti ruokailemaan.Ääni koveni,jos pyyntöön ei suostuttu ja niihän lähempi tutkiminen piti jättää myöhäisemmäksi.

Sitten syntyi Selma,300g.Melkein identtinen Seeran kanssa,pään merkit vain toisella puolella päätä.
Pennut ovat valkoisia ruskeilla merkeillä,kaunis ruskea väri.Sitten syntyi Sappe,uros,320g,jalat edellä.Sen istukan näimme Ropan syövän,aiempien istukat jäivät osittain sisään tai tulivat pienempinä osinaSitten tuli Sooda,narttu-pentu,286g,ihana laineikas  valkoinen selän turkki,korvissa Klenin merkit molemmin puolin.

Sitten Säde,narttu,p 310g,hyvin paljon Soodan näköinen.Selässä hienot "krimi-kuviot"valkoisessa karvassa


                                              Ilmeisesti Säde,Selma,joku,Seera.Huh huh,pitäisikö laittaa värinauhat?
Seuraavaksi tuli Salama,joka ei niin kauhean nopeasti tullut,paino 300gSelässä vähän enemmän ruskeaa,vähän ehkä mustaakin.Kaikilla uroksilla on merkki hännän yläpuolella,siitä helppo tunnistaa sukupuoliSumoa,viimeisintä sain odottaa melkein 2 tuntia.Ja tilihan se,Sumo,uros ,painoa 310g.Sumon ruskea on enemmän harmaan sävyinen,selässä isommat merkit(ehkä länderin tyyppiset).Muuten pennut tunnistaa helposti Klenin jälkeläisiksi.
Roppa hoitaa pentuja hellästi ja imettää niitä.Näyttäisi siltä,että se nauttii suunnattomasti .En halua häiritä sitä ylimääräisesti.Se on hyvin tarkka ,myös minulle,jos käsittelen pentuja.En halua stressata sitä.Siksi otan paremmat yksilökuvat myöhemmin.
Sillä on aika paljon jälkipolttoja vuotoa,lämpö kuitenkin normaali ja ruoka maittaa.

Tuntuu,että Roppa nauttii olostaan,kun rantapallo on vihdoin pois.Kuva sunnuntailta kun koirat nauttivat auringosta

4 kommenttia:

 1. Paljon onnea pentusista! Mielenkiintoista seurata mitä niistä kasvaa, onhan niissä yhdistettynä kaksi lempirotuani.

  VastaaPoista
 2. Onnea kovasti hienosta katraasta! <3 Näyttävät samalta, kun meidän pennut ja miksi ei, kun on sama isä :)

  VastaaPoista
 3. Oikein paljon Onnea Erna länsoneista ja ländottereista!
  t. jettiläiset

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea kaikille osallisille parson-länderpentueesta ! :)

  VastaaPoista