sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannuksen taikaa

Juhannuksen 2014 vietimme hyvien ystävien luona Puulan rannalla .Lähdimme jo aatonaattona,ruuhkia ennen.Syke,Roppa ja Sissi osallistuvat pakkaamiseen seuraamalla tarkasti laukkujen pakkaamista ja siirtoa autoon,Kiira taas ottaa hyvin rennosti,päiväunia katsoen.
Ilmat olivat koko Suomessa hyvin kesäiset jos lämpötila kesällä on max 10 astetta..Pohjoistuuli toi lisäksi terveisiä Jäämereltä.Toisaalta,koirien kanssa lenkkeilessä osaa valita vaatteet,jossa ei kastu eikä palele!Siis säänmukainen pukeutuminen!Luonto on hyvin vihreä ja kaikki kesäkukat tuovat väriä.Tien pientareihin on levinnyt lupiini hyvin laajasti.Muistelin,että aiemmin sitä löytyi vain ihan etelä Suomesta,nyt Mikkelin kaikkiia paikallisteiden penkereet ovat täynnä niitä .Harmi,omat ketokukkamme eivät pärjää tälle etelän tulokkaalle

                                        Onneksi tervakukkaa vielä löytyy

                                 Liian  kylmää uimiseen,tuumii Roppa.Kasvattaja jätti talviturkin kuitenkin!

                                  Juhannuksen juhlijoita ja juhannusyön kauneutta

Juhannusaamuuna lähdin koirien kanssa lenkille hiljaista tukkitietä pitkin.Koirat jäivät haistelemaan taakseni,kun huomasin noin 50 metrin päässä jonkun eläimen nousevan tielle.Eläin oli harmahtava.Peura,ajattelin.Ei,sillä oli pystykorvat.Nopeasti se nousi tien penkalle ja lähti ylittämään sitä.Kooltaan se oli isompi kuin koirani,ei siis kettu.Myös väritys,vaalean harmaa, oli vieras ketulle.Pitkä ,suora selkä ja pitkä häntä sen jatkeena,liikkuminen koira-eläimen tyyppistä.Nopeasti se jatkoi matkaa tiheään metsään.Menin koirien luo,laitoin ne kiinni.Ainoa eläin,jota tämä kulkija muistutti,oli susi!
Myöhemmin tapasimme lähellä asuvan paikallisen ja kerroimme tietenkin aamuisesta  kohtaamisesta.Hänen mielestään suden kohtaaminen tässä kohtaa ei olisi mahdollista,niiden kulkureitit kulkevat eri kohdasta.Karhu on kuitenkin liikkunut viime syksynä samassa kohdassa.No,joka tapauksessa tämän harmaan koiran-tyyppisen eläimen tapaaminen oli hieno hetki!Juhannuksen taikaa!


Myöhemmin lähdimme  autolla Mäntyharjulle,Salmelaan taidetta ihailemaan ja samalla kävimme tapaamassa Hemmoa,Raasillan Crescent iä.Hemmo asuu Ristiinassa.Hemmo voi hyvin ja hienosti Lyyli hoitaa isosiskon velvollisuudet!Koirat ovat löytäneet yhteisen leikin,takaa-ajo leikin ja Lyyli saa juosta oikein kunnolla vastatakseen Hemmon haastetta.Myös kasvattajan laukun heijastin maistui Hemmolle.Sissi ja Roppa -mamma moikkasivat nopeasti Hemmoa ja koirapojalle annettiin äidillisiä neuvoja.Me saimme monta koira-pusua matkaevääksi.Olipa kiva tavata !
Hemmo ,Lyyli,Laura ja Jukka,hyvää kesänjatkoa!

Salmelan parkkipaikalla löytyivät kesän ensimmäiset kanttarellin alut.Toivoa on kesästä!


Matkalla törmäsimme toiseenkin luontoihmeeseen,näätä perheeseen.Ne ylittivät tien ja hienosti ainakin kaksi poikasta seurasi äiti-näätää tien yli metsään turvaan.Elämä sykkii joka puolella!
2 kommenttia:

  1. Flaksi lähettää terveisiä, olimme juhannuksen aikaan ihan lähistöllä! Tänään Porvoosta ajaessamme mekin kohtasimme tietä ylittävän harvinaisuuden, jota ensin luulin kissaksi, sitten koiranpennuksi. Ei, se oli villisian pieni porsas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho,olisinkohan tunnistanut teidän ihmeen!Flaksille +isosiskoille terkkuja,kivoja kuvia Nopasta ja Flaksista!

      Poista