maanantai 16. kesäkuuta 2014

Pentujen jälkeistä elämää

Eilen jatkoimme pentujen jälkeistä elämää.Ulkoaitaus purettiin,aidat ja kaikki erimittaiset ja -paksuiset aidan tukipuut siivottiin kiinnitysniiteistä ja vietiin varastoon.Kiira-vanhus nautti suunnattomasti huomiosta,se toi omia lelujaan meille uudestaan ja uudestaan.Roppa-mammalla pentujen poissaolo tuntui ainakin täysissä nisissä,muuten se tuntui nauttivan auringosta ja rauhasta.Lenkillä koirien kanssa huomasin niittykukkien kukinnan alkaneen:harakankellot,koiranputket,ohdakkeet ja virnat,myös heinät,olivat vallanneet tien vierustan.Myös ensimmäiset, vielä pienen pienet punkit löytyivät koirien turkista,onneksi ennen kiinnittymistään.Koirat kestävät hyvin punkin karkoitetta eli Expot ia ja se tehoaa 4 viikon ajan.

Pellon ohdakkeiden siemenkodat ovat hyvää ruokaa esimerkiksi tikleille.Niitä näimme myös koti-tammemme lintulaudalla viime talvena.Ja mikä parasta,lenkiltä tultuani näin samassa tammessa tikliperheen,emo syötti kolmea jo aika isoa ,lentokykyistä tikli-poikasta.Elämä sykkii ympärillä.

Pennut ovat aloittaneet  elämäänsä hienosti omissa kodeissa.Hemmo on hienosti saanut jo Lyylin leikkiin mukaan,myös Nixi Nipa-isoveljen .Flaksi on tutustunut Fanniin,Friida ei ole ihan varma.Flink on tehnyt tuttavuutta Skumpan kanssa.Ruska on hieno "isosisko" Sumolle Myös "siisteyskasvatus"on lähtenyt hyvin käyntiin,hienosti omistajat ovat ehtineet viedä pentuja ulos tarpeilleen .On ollut tosi mukava kuulla pentusten elämästä ja saada kuvia.Laitan huomenna muutaman kuvan blogiin.Tänään ensimmäinen lomanjälkeinen työpäivä tuntuu silmissä niin painavalta,että parasta on jatkaa unien katselemista ja olla tyytyväinen,että salasanat olivat töissä tallessa!

4 kommenttia:

 1. Itseasiassa juuri tänään Frida yritti pyytää Flaksia leikkiin, mutta Fridan leikki oli niin rajua, että se taitaa olla ainoa asia, joka on aidosti hirvittänyt Flaksia. :) Flaksin elämää voi seurata Flaksin blogissa http://flaksi.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Flaksi tottuu siihenkin ja toisaalta Frida osaa hieman "hellemmin"leikkiä pikkusiskon kanssa. Keskimmäisen osaan sopeutuminen laumassa yleensä vie eniten aikaa...Kiitos Kati,kun laitoit Flaksin blogi -osoitteen ,minun piti laittaa se tähän,mutta aivot taisivat olla jo niin tyhjäkäynnillä eilen illalla....

   Poista
 2. Hei! Olen seurannut blogiasi Parson-Länderipentujen elämästä aivan alusta asti. Parsoneita kohtaan sellainen soft spot, oma rakas lähti 11-vuotiaana. Nyt oma Läntsy kasvamassa. Ihanasti olet jaksanut kertoa pentujen vaiheet persoonallisuuksia unohtamatta, tarinoita on ollut ilo lukea. Meillä on nyt kymmenisen päivää slovakkien (Cuvac) syntymään, ja yritän ottaa oppia fb-päivityksiin ��. Oikein hyvää ja rikasta elämää kaikille pennuille, tulen seuraamaan niitä jatkossakin! Minna Lehesniemi ja Pena (Alobelin Demos)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna mukavasta palautteesta!Oikein hyvää jatkoa Sinullekin ja Pena-länderille ja onnea pikku slovakkien syntymään!

   Poista